Giunti szabadföldi mikro- és csepegtető öntözés, szűrők, automata szűrőállomások

Csepegtető öntözés
Ez a technológia minimális területtől akár 100 hektárig is alkalmazható.
Minimális víz- és energia felhasználással maximális növénytermesztési eredmények érhetők el. A csepegtető rendszerek kis nyomáson, kis vízhozammal és alacsony intenzitással működtethetők. A csepegtető csőbe 0,5-3 bar nyomással belépő víz az adagoló elemből kilépve 0,5 bar nyomással juttatja el a szükséges vízmennyiséget a növényekhez.
Vezérlő automatika biztosítja az öntözés idejét a kezdéstől a befejezésig, mindenkor figyelembe véve a talaj- és a növény vízigényét.
A tápoldatozás is szabályozható. A termés minősége várhatóan jobb, ezáltal növekedhet az árbevétel, ugyanakkor csökkenthető az élőmunka és az energia ráfordítás.
 
A csepegtető csöveknek saját idomrendszere van (kötőelemek), amelyekkel az előzetes megtervezett és kiépített csőrendszerhez csatlakozik.
 
A vékony falvastagságú szalagcső könnyen megtörik, ezért a cső irányváltásához további idomokra van szükség:
- Layflat szalagcső, könyök- és T-idom, toldók, csatlakozók, záró-idomok, szakaszoló csapok, stb.
 
A csepegtető öntözéshez 150 mesh (100 mikron szűrési értékű víz szükséges, amit ugyancsak a Giunti S.p.A. vállalat csoport szűrő berendezései, technológiája képes biztosítani.
 
Az öntözőrendszer tartozékai:
-csövek, tömlők, különböző szerelvények, szűrők, nyomásszabályzók, érzékelők, mágnes szelepek, vezérlő automatika.
 
Komplett rendszerek megtervezését és kivitelezését, alkatrész ellátását vállaljuk az olaszországi Giunti S.p.A.-Valducci Vállalatcsoport kitűnő minőségű termékeiből.
 
Giunti S.p.A. gyártmányú horganyzott csövek gerincvezeték kiépítéséhez.
Mellini és Bauer típusú gyorscsatlakozókkal.Layflat lágytömlő, PVC szövött. Teherbíró nyomócső gerincvezeték építéséhez. Nyomás: 3,0-5.0 bar.
Falvastagság 1,25 – 2,00 mm. Belső átmérő 41-155 mm. Tekercsben: 50-100 m.
 

 

 

 

 

 

 

Giunti S.p.A. gyártmányú szerelvények, idomok, bilincsek, láb- és visszacsapó szelepek, tolózárak, hidránsok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Giunti S.p.A. saját termék, automatizált gyártás, horganyzott csövek és gyorscsatlakozók: Anfor fejes, Bauer fejes idomok-, Mellini fejes idomok, gömbfejes idomok, Ferrari gömbcsatlakozók, különböző méretben.

 

 

Giunti S.p.A. saját gyártmányú szűrők és automata szűrőállomások

A két vagy több kamrás közegszűrő kvarchomok töltéssel kiszűri a felszíni vizek szennyeződéseit: fonalas moszatok, egyéb algák, baktériumok nyálkás telepei. A speciális kvarckavics rétegen átáramoltatott öntözővízből a kavicsszemek felületén kiválnak a szennyeződések. Az összegyűlt szennyező anyagok a folyásirány átváltásával (visszamosatás) leválnak a szűrőközeg felületéről és a visszamosató ágon távoznak. Mivel az osztott vagy különálló kamrák mindegyikében van szűrőközeg, a visszamosatás üzem közben is elvégezhető. Max. üzemi nyomás 4,5 bar.

 

Homokszűrő hidrociklon

A centrifugális erőt kihasználva a hidrociklon oldalfala irányába kiszorítja a homokszemcséket vagy más szilárd szennyeződéseket és leülepíti a homokleválasztó ciklon aljára. Nyomástűrő képessége 6 bar.

Acélbetétes hálós szűrő

 

Szűrési finomság mértéke 120-150 mesh. A szervetlen szennyeződések eltávolítására alkalmas. Nagyméretű szűrőfelülete miatt ritkábban kell tisztítani. A szűrőfedél lecsavarható, a háló kivétel után vízzel könnyen tisztítható. Az elhasználódott hálót cserélni kell. Max. üzemi nyomás 6 bar.

 

 

Csepegtető csövek

 

Giunti S.p.A. által gyártott labirintusos csepegtetőcső merev falú.

Gyümölcsfák, kertészeti kultúrák, fóliasátrakban használatos csepegtető csövek. Egyenletes vízelosztás, energiatakarékos. A csepegtető rendszer szűrőállomásra kapcsolt. Tápoldatozás is lehetséges.

Vékony falú, falvastagság 5-12 mil.  Vízkibocsátás 5 -  16 liter/óra/méter falvastagság és osztás függvényében. Tekercs méret falvastagság szerint.

 

Giunti S.p.A. által gyártott  csepegtető szalagcső, a legújabb fejlesztés eredménye, varratnélküli, végtelenített csepegtető szalag, nyomáskompenzált.

Szántóföldi és kertészeti kultúrák csepegtetésére alkalmas.  95 % -kos vízhasznosulás. Kizárólag szűrőrendszeren 150 mesh (100 mikron) szűrési finomság mellett alkalmazható.

Átmérő, falvastagság, osztástávolság különböző mértékben és méretben. Tekercs méret falvastagság függvénye.

 

 

Giunti S.p.A. cég csúcstechnológiája, varratnélküli, végtelenített eljárással készült PE csepegtető szalagcső. Számítógép vezérlésű gyártás és gyártásellenőrzés, lézer technikával készült különleges labirintus rendszer és csepegtető nyílások. A rendszer (ciklonos homokleválasztás, kvarckavicsos kamrák, szűrőbetét) 150 mesh (100 mikron) mértékű vízszűréssel teljesen biztonságos. Energiatakarékos, egyenletes vízelosztást biztosít. A szűrőállomás után csatlakoztatható a tápoldatozó.

 

Falvastgság min. 6 mil, max. 12. Átmérő: 16-22 mm. Vízfogyasztás, kijuttatott vízmennyiség min. 1.5 liter/óra, max. 15 liter/óra nyílásonként, falvastagság függvényében. Tekercs hosszúsága 3.000-1.000 méter, de igény szerinti méretben is kapható.

 

Szétszerelhető csepegtető gomba

Mezőgazdasági alkalmazásra, gyümölcsösökbe. Pontosan kalibrált, megbízható 2 liter/óra vízkijuttatás. LPE csőbe is pattintható, bepattintáshoz 2 mm-es lyukasztót kell használni. Szétszerelhető, könnyen tisztítható. UV sugárzásnak, kemikáliáknak és műtrágyáknak ellenáll. Üzemi nyomástartomány 0,8-2,0 bar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Giunti gyártmányú tápoldatozó működési elve.

Az általunk forgalmazott öntöző rendszerek, berendezések, szerelvények részére természetesen biztosítjuk az esetlegesen szükséges garanciális időn belül és az azon túli javítási lehetőségeket, valamint a szükséges tartalék alkatrészellátást.